Burse Academice

DATA LIMITA DE INSCRIERE ESTE 15 DECEMBRIE 2017
null

Descriere program BURSE HMC

Programul de burse al HMC – Projects in Central and Eastern Europe oferă elevilor oportunitatea de a petrece al treilea an de liceu (clasa a XI-a) într-o școala indepedentă din Marea Britanie, printr-o bursă pentru 2 ani care acoperă taxa scolara anuală, cazarea și cheltuielile de masă.

Înscrierile pentru o nouă ediție a programului au fost deschise, urmând ca elevii selectați să studieze în Marea Britanie în anul școlar 2018-2019.

Programul de burse este oferit de Headmasters’ and Headmistress’ Conference, o asociație de școli independente din Marea Britanie. Prin participarea la program, elevii se familiarizează atât cu limba engleză, cât și cu sistemul boarding school, prin care tinerii locuiesc și studiază împreună (lista elevilor admiși ca bursieri în anii anteriori).
Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Parcurgerea unor examene de diferență va fi necesară, în funcție de materiile studiate în Marea Britanie.

Criterii eligibilitate

Elevii interesați de înscrierea la aceste burse trebuie să îndeplineasca următoarele condiții de eligibilitate:
  • să fie inscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2017-2018) în clasa a X-a;
  • să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
  • venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
  • vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2001 și 01.09.2002.

Elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2017 pot aplica pentru o bursa parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Inainte de a aplica, vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile programului de burse și informațiile pentru părinti și elevi din arhiva Materiale HMC

Prezentare Video