Curs de GDPR

EȘTI PREGĂTIT PENTRU PREVEDERILE GDPR?

București, 19-20 octombrie 2019 | 400 LEI

Cele 16 ore va vor permite sa aprofundati cerintele specifice acestei profesii si veti putea la sfarsitul cursului sa va personalizati un set de politici, metodologii si proceduri GDPR, in functie de tipul organizatiei.

Cursul oferă o introducere cuprinzătoare a GDPR și o ințelegere practică a implicațiilor și cerințelor legale pentru organizațiile de orice dimensiune.

Acest curs este conceput pentru a ajuta oamenii de business sa inteleaga schimbarile generate de noua legislatie din domeniul protectiei datelor cu caracter personal, in special in piata de online, e-commerce si in subsidiar in zona de retail.

Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) si noul Regulament privind respectarea vieții private și protecția datelor cu caracter personal în domeniul comunicațiilor electronice (e-Privacy Regulation) sunt cele mai importante reglementari Europene cu caracter obligatoriu pentru România.

In cadrul acestui curs lasam generalitatile deoparte. Ne propunem sa dezbatem subiecte efervescente legate de activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal din companiile dumneavoastra, va ajutam sa intelegeti care sunt responsabilitatile asumate atat din perspectiva Operatorului cat si a Persoanei imputernicite si raspundem intrebarilor voastre abordand cursul dintr-o perspectiva practica.

DESPRE GDPR

Regulament (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date

 

GDPR reprezintă o schimbare fundamentală în legislaţia UE în ceea ce priveşte datele şi intimitatea personală.
Regulamentul are două obiective majore:
► Actualizarea legislaţiei privind protecţia datelor pentru a reflecta noile comportamentele digitale şi valorile societăţii;
► Armonizarea regulilor privind protecţia datelor la nivelul UE, deoarece vechea Directivă privind Protecţia Datelor a fost abordată şi implementată în maniere diferite de statele membre, adaptată la propriile culturi, nevoi şi preferinţe. Asta a influenţat o inhibare a comerţului şi activităţilor cross-border, acţionând ca o frână în calea unei viitoare pieţe unice digitale.

 

Atenție!

Nerespectarea acestui Regulament poate produce efecte din cele mai dramatice asupra organizațiilor nepregătite sau neglijente în stocarea și procesarea datelor cu caracter personal și anume sanctiuni considerabile de până la 20 milioane Euro sau 4% din cifra de afaceri anuală globală.

AGENDA CURS

Deschiderea programului de formare.

GDPR Dreptul la viaţa privată

Caracteristicile principale ale dreptului la viaţa privată

Dreptul la protecţia datelor personale

Tipuri de informaţii. Informaţii de interes public. Informaţii clasificate

Jurisprudență

Date personale. Temei juridic. Regim de protecţie.

Practică instituțională – ANSPDCP

Exercițiu practic

 

GDPR. Sfera de aplicare

Date anonime. Pseudonimizarea.

Excepţii de la aplicare

Fundamentele și terminologia privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR)

Cele șase principii privind protecția datelor cu caracter personal

Categorii speciale de date cu caracter personal

Jurisprudență

Studii de caz, exemple

 

GDPR PRINCIPII

Principiile calităţii datelor

Principiul pertinenţei datelor

Principiul exactităţii datelor

Principiul limitării duratei de păstrare a datelor

Principiul integrităţii şi confidenţialităţii

Principiul responsabilităţii

Exemple

 

Consimțământul majorului – art. 7

Consimțămîntul copiilor  – articolul 8

Jurisprudență

Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat) – art. 17

Dreptul la portabilitatea datelor

Rolul şi atribuţiile responsabilului cu protecţia datelor personale

Desemnarea DPO

 

Regulament GDPR Sferă de aplicare în domeniul prelucrării și stocării datelor în sistem IT&C

Asigurarea protecției datelor începând cu momentul conceperii și în mod implicit

Securizarea datelor personale

Raportarea încălcării datelor

Cum se efectuează o evaluare a impactului privind protectia datelor?

Noțiuni introductive de securitate IT&C

Definițiile și principiile securității IT&C

Riscuri, amenințări și vulnerabilități

Atribuții Responsabil cu Securitatea IT&C

Exercițiu practic

 

Implementarea unui program de managementul riscurilor

Rolul managementul riscului

Contextul managementului riscului

Procesul de management al riscului

Cadrul de implementare a Programului,

Funcțiile pentru gestionarea riscurilor de securitate IT&C (Identificare, Protecție, Detecție, Răspuns și Recuperare)

Exercițiu practic

 

Registrul inventar de date cu carater personal, DPIA

Exercițiu practic

 

Controale și servicii de securitate conform standardelor ISO 27001-COBIT si NIST SP800-53

Prezentare solutii tehnice GDPR

Intrebări și Răspunsuri

Cui se adresează acest curs de GDPR?

Firmelor private si institutiilor publice a caror activitate principala consta in operatiuni de prelucrare a datelor care necesită o monitorizare periodică și sistematică pe scară largă a persoanelor vizate, precum și companiilor care prelucrează categorii speciale de date, vor fi obligate să angajeze un responsabil cu protecția datelor personale.

TRAINER

De profesie economist, Carmen este absolventa a  Facultatii de Finante, Banci si Contabilitate in cadrul Academiei de Studii Economice.

Are o experienta de peste  20 ani la nivel de top management in managementul strategic, managementul programelor si proiectelor finantate din fonduri europene, consultanta, infrastructura si resurse umane.

In calitate de formator a participat la diverse programe / cursuri cum ar fi: “Accesare fonduri europene si implementarea proiectelor cu Finantare Europeana”, “Scrierea de proiecte si accesarea de fonduri europene”,  “Manager de proiect”, etc, formand peste 400 de persoane.

CE MA POT ASTEPTA SA INVAT?

Cele 16 ore va vor permite sa aprofundati cerintele specifice acestei profesii si veti putea la sfarsitul cursului sa va personalizati un set de politici, metodologii si proceduri GDPR, in functie de tipul organizatiei.

Cursul de GDPR va avea loc pe 19, 20 octombrie la București.
Investiția ta în acest curs este de 400 Lei

Număr de locuri disponibile: 20
Pentru informații suplimentare, te rugăm să ne contactezi pe eMail office@tinedenoi.ro / Nr. Telefon: 0740 303 073

LA FINALUL CURSULUI SE ACORDA DIPLOMA DE PARTICIPARE

INSCRIERE

Completează acum formularul! Echipa noastră te va contacta pentru a pune la punct detaliile inscrierii și pentru a-ți oferi informații adiționale despre acest masterclass..

Modalitate de plată

Plățile se pot efectua:

– online, în contul RO25BRDE445SV72996034450, al Asociației „Ține de Noi”, în urma emiterii facturii de către noi

– sau prin depunere de numerar la orice sucursala BRD.

Plățile NU se pot efectua cash! NU putem primi cash în ziua cursului.

Pentru emiterea facturii vă rugăm să ne furnizați datele de facturare (în cazul facturării pe firmă) sau datele dvs, în cazul facturării pe persoană fizică, trasmițând un email pe adresa: office@tinedenoi.ro

INVESTITIA

se recuperează începând cu primele procese de lucru optimizate, în urma cursului.

Sunt incluse:

Accesul la curs si la exercitiile si dezbaterile din cadrul acestuia

Indrumarea trainerului pe tot parcursul evenimentului

Suportul de curs si materialele aferente, in format electronic

Diploma de participare eliberata de Asociația „Ține de Noi”

O sesiune de feedback prin email, optionala pentru fiecare cursant, in vederea aplicarii tehnicilor invatare la curs si rezolvarea problemelor intampinate pe parcurs

VREI SĂ VENIM ÎN ORGANIZAȚIA TA?

Cursul poate fi organizat în organizația ta și poate fi adaptat nevoilor organizației atunci când numărul de persoane este minim 6.

 

Pentru informații suplimentare trimiteți un email la adresa office@tinedenoi.ro sau sunați la telefon 0740 303 073