Gandirea Laterala – Curs online

Shape Image One
Events Details Image

This event has expired

 • 18 iunie 2022 - 19 iunie 2022
 • Curs online, pe platforma ZOOM
 • 12:30 - 18:00
 • 18 iunie -19 iunie 2022
 • Curs online, pe platforma ZOOM
 • Sambata: 12:30 – 18:00
 • Duminica: 12:30 – 18:00
Distribuie

Curs de gândire laterală

Cursul are în vedere prezentarea unui model creativ de gandire, noi alternative de a genera soluții, un concept care să-ți stimuleze mintea eficient și productiv.

Edward de Bono este scriitorul și filozoful de renume mondial, specialistul de referință și inventatorul gândirii creative/laterale. Edward de Bono este cel care a predat lumii această formă a gândirii, transformând-o într-o abilitate obișnuită ce ar trebui însușită de noi toți. Dr. de Bono a scris peste 60 de cărți, traduse în 40 de limbi, cu oameni care acum ii predau metodele în lumea întreagă. El a prezidat un summit special al laureaților Premiului Nobel și a fost descris ca unul dintre cei 250 de oameni care au contribuit cel mai mult la omenire.  

La acest curs vei învăța:

Target Group

Cursul se adresează oamenilor care sunt dornici să-și dezvolte abilitatea de a fi creativi, productivi, eficienți în ceea ce fac, care vor să iasă din rutina și rigiditatea educației primite (familie, societate) și de a descoperi că te poți exprima liber, de a fi autentic și de a face cunoștință cu tehnici și metode noi de gândire.

Prin acest curs ne dorim ca aceste tehnici și metode descoperite de Edward de Bono și de alți specialiști care au studiat acest concept îndeaproape, să te ajute să înțelegi mai bine cum să-ți urmezi intuiția, cum să-ți sporești calitățile personale pentru a obține rezultatul mult dorit. Spre exemplu, o frază din cartea lui de Bono spune: ”Nu ar fi mai bine să ne antrenăm intelectul, să respecte, să asculte și să exprime vocea intuiției.”. Astfel, prin aceste cuvinte vrem să evidențiem că la acest curs vei avea parte de o abordare diferită care îți va oferi oportunitatea de a te reinventa, de a fii autentic, să te exprimi liber, să fii conectat mai mult cu tine și să-ți rezervi timp de a crea și de a fi.

Gandirea actuală (verticală) întâlnită în sistemul de educație românesc (și nu numai) se impune ca una logică, analitică, exactă, bazată doar pe raționament, convențională care te blochează și care te îndepartează de vocea interioară, creativitatea fiind pe ultimul loc. Ceea ce trebuie să înțelegem, totuși, este că gândirea laterală nu o înlocuiește pe cea verticală, ci o completează creând fluxul curgător al gândurilor.

Un exemplu interesant ce poate demonstra cele descrise mai sus și care te poate convinge să te înscrii la curs este povestea lui Travis Kalanick care în 2009 a fost la o conferință la Paris și nu a putut lua un taxi. Taxiurile sunt foarte greu de obținut în Paris, dar acest lucru nu l-a împiedicat să fie creativ. Abordarea convențională ar fi doar să spunem bine, vom așteapta să vină până la urmă un taxi. Sau luam un autobuz, metrou, mergem pe jos? Dar el a spus nu. Poate ca e o altă soluție aici. El s-a gândit că dacă ar putea folosi toată capacitatea șoferilor din Paris, ar reuși să facă rost de o cursă. Astfel, a creat conceptul de uber- ce este o abordare diferită. Deci, este un concept diferit și foarte des gândirea laterală implică aducerea unui concept complet diferit. Pornind dintr-o perspectivă nouă, abordând problema dintr-o direcție complet diferită-am ajuns la gândirea laterală, iar în acest curs vom analiza mai detaliat acest lucru și vă vom oferi sfaturi, tehnici și metode pentru a înțelege cum să utilizați gândirea laterală.

Prin intermediul gândirii laterale producem idei în forme brute, care vor fi ajustate în funcție de realitatea în care vor fi aplicate. Acest tip de gândire (atunci când vei conștientiza importanța ei) îți va oferi modalități infinite și creative de a acționa în perspectiva rezolvării aceleași probleme. Gandirea laterală te face un mai bun „problem solver”!  

Creativitatea este o abilitate ce poate fi dezvoltată de oricine atunci când ai training-ul și trainerii potriviți!

TRAINER

Președintele Asociației „Ține de Noi”, Master în Public Policy la Harvard Kennedy School (2018), Kokkalis Fellow la Harvard University – John F. Kennedy School of Government (2012), Consultant local pentru Banca Mondiala (2010), director de cabinet al Presedintelui Consililul Concurentei (2009), absolvent al cursului Financial Programming and Policies – Fondul Monetar International (2009), Consilier de Stat al Primului Ministru pe probleme economice (2005 si 2007-2009) si Presedinte AVAS (2006). Absolvent London School of Economics, Joint Vienna Institute si al Cursului Executive Harvard Kokkalis (Atena-2006). Autor a peste 400 de articole in domeniul economic si al politicilor publice – in Ziarul Financiar, Capital, Money Express, Evenimentul Zilei si Contributors.ro.

Sunt incluse:

 • Accesul la curs si la exercitiile si dezbaterile din cadrul acestuia

 • Indrumarea trainerului pe tot parcursul evenimentului

 • Suportul de curs si materialele aferente, in format electronic

 • Diploma de participare eliberata de Asociația “Ține de Noi”

 • O sesiune de feedback prin email, optionala pentru fiecare cursant, in vederea aplicarii tehnicilor invatare la curs si rezolvarea problemelor intampinate pe parcurs

VREI SĂ VENIM ÎN ORGANIZAȚIA TA?

Cursul poate fi organizat în organizația ta și poate fi adaptat nevoilor organizației atunci când numărul de persoane este minim 10.

Pentru informații suplimentare trimiteți un email la adresa office@tinedenoi.ro sau sunați la telefon 0740 303 073

 • Pret: 170.00 lei
 • Locuri disponibile: 50
 • Locuri ocupate: 2

Acest curs s-a incheiat

Plățile se pot efectua

 • online, în contul RO25BRDE445SV72996034450, al Asociației “Ține de Noi”, în urma emiterii facturii de către noi
 • sau prin depunere de numerar la orice sucursala BRD.

IMPORTANT! Va rugam sa achitati doar dupa ce ati creat un cont de utilizator si ati efectuat inscrierea prin intermediul formularului de inscriere

Plățile NU se pot efectua cash! NU putem primi cash în ziua cursului.

Pentru emiterea facturii vă rugăm să ne furnizați datele de facturare (în cazul facturării pe firmă) sau datele dvs (CNP și adresă), în cazul facturării pe persoană fizică, trasmițând un email pe adresa: office@tinedenoi.ro, în care specificați în cadrul cărui curs doriți să vă înscrieți.