Cursul se adresează oamenilor care sunt dornici să-și dezvolte abilitatea de a fi creativi, productivi, eficienți în ceea ce fac, care vor să iasă din rutina și rigiditatea educației primite (familie, societate) și de a descoperi că te poți exprima liber, de a fi autentic și de a face cunoștință cu tehnici și metode noi de gândire.
Prin acest curs ne dorim ca aceste tehnici și metode descoperite de Edward de Bono și de alți specialiști care au studiat acest concept îndeaproape, să te ajute să înțelegi mai bine cum să-ți urmezi intuiția, cum să-ți sporești calitățile personale pentru a obține rezultatul mult dorit. Spre exemplu, o frază din cartea lui de Bono spune: ”Nu ar fi mai bine să ne antrenăm intelectul, să respecte, să asculte și să exprime vocea intuiției.”. Astfel, prin aceste cuvinte vrem să evidențiem că la acest curs vei avea parte de o abordare diferită care îți va oferi oportunitatea de a te reinventa, de a fii autentic, să te exprimi liber, să fii conectat mai mult cu tine și să-ți rezervi timp de a crea și de a fi.
Gandirea actuală (verticală) întâlnită în sistemul de educație românesc (și nu numai) se impune ca una logică, analitică, exactă, bazată doar pe raționament, convențională care te blochează și care te îndepartează de vocea interioară, creativitatea fiind pe ultimul loc. Ceea ce trebuie să înțelegem, totuși, este că gândirea laterală nu o înlocuiește pe cea verticală, ci o completează creând fluxul curgător al gândurilor.
Un exemplu interesant ce poate demonstra cele descrise mai sus și care te poate convinge să te înscrii la curs este povestea lui Travis Kalanick care în 2009 a fost la o conferință la Paris și nu a putut lua un taxi. Taxiurile sunt foarte greu de obținut în Paris, dar acest lucru nu l-a împiedicat să fie creativ. Abordarea convențională ar fi doar să spunem bine, vom așteapta să vină până la urmă un taxi. Sau luam un autobuz, metrou, mergem pe jos? Dar el a spus nu. Poate ca e o altă soluție aici. El s-a gândit că dacă ar putea folosi toată capacitatea șoferilor din Paris, ar reuși să facă rost de o cursă. Astfel, a creat conceptul de uber- ce este o abordare diferită. Deci, este un concept diferit și foarte des gândirea laterală implică aducerea unui concept complet diferit. Pornind dintr-o perspectivă nouă, abordând problema dintr-o direcție complet diferită-am ajuns la gândirea laterală, iar în acest curs vom analiza mai detaliat acest lucru și vă vom oferi sfaturi, tehnici și metode pentru a înțelege cum să utilizați gândirea laterală.
Prin intermediul gândirii laterale producem idei în forme brute, care vor fi ajustate în funcție de realitatea în care vor fi aplicate. Acest tip de gândire (atunci când vei conștientiza importanța ei) îți va oferi modalități infinite și creative de a acționa în perspectiva rezolvării aceleași probleme. Gandirea laterală te face un mai bun „problem solver”!
Creativitatea este o abilitate ce poate fi dezvoltată de oricine atunci când ai training-ul și trainerii potriviți!