Gestionarea Situațiilor de Criză

Shape Image One
Events Details Image

This event has expired

  • 29 mai 2021 - 30 mai 2021
  • Curs online, pe platforma ZOOM
  • 12:30 - 12:30
  • 29 mai 2021 – 30 mai 2021
  • Curs online, pe platforma ZOOM
  • Sambata: 12:30 – 18:00
  • Duminica: 12:30 – 18:00
Distribuie

Cum să depășești cu succes provocările unor crize multiple

Este un curs intensiv, bazat pe studii de caz de la Harvard. Chiar si cei care nu sunt in pozitii de leadership vor invata foarte multe despre gestiunea unor situatii limita, unde curajul si instinctul corect, care poate fi exersat prin exercitii de grup, pot sa faca diferenta.

Este un curs unic pe piata romaneasca, nu vei gasi nicaieri un curs care sa aiba o astfel de ambitie, de a preda intr-un weekend super-intensiv diverse tipologii de situatii de criza si modalitatile prin care sa le depasesti.

Exercitiile sunt toate bazate pe studii de caz Harvard – cu exceptia a doua-trei cazuri din Romania care sa faca trecerea la contextul romanesc pentru a asigura transferabilitatea experientei dobandite.

De asemenea, pe tot parcursul cursului se pastreaza un echilibru intre situatiile alerte, de presiune si situatiile de debriefing, de reflectie asupra situatiilor respective, lucru aproape la fel de important.

De asemenea, exista pauze bine dozate de relaxare si impartasire a experientei cu colegii de grup pentru a pregati intr-un mod mai eficient urmatorul moment tensionat.

De asemenea, o buna cunoastere a limbii engleze este necesara, majoritatea cazurilor presupun un studiu amanuntit al unui text de aproximativ 20 de pagini (uneori mai mult) in aceasta limba.

PREZENTARE GENERALA A CURSULUI

NIVELUL BASIC – CRIZE LA NIVEL PERSONAL

In prima etapa, cursul porneste de la gestionarea unei crize “simple”, apropiata de cele cu care am putea fi confruntati zi de zi. Chiar daca aici nu exista o experienta personala, cursul porneste de la un mediu acceptabil, de la o situatie exceptionala cu care oricine se poate confrunta.  Cursantii vor beneficia de mai multe unghiuri de abordare.

In a doua etapa, cursul trece la etapa macro, cea in care crizele sunt vazute la nivel sistemic, in toata dinamica lor de grup, chiar daca se refera un caz care implica o singura persoana. Acest caz este din Romania. 

NIVELUL INTERMEDIAR – CRIZE LA NIVEL GESTIONABIL

In urmatoarea etapa, cursul merge la nivelul intermediar, cu o criza legata de o problema “imposibila”, in mai multe etape de cunoastere, o simulare secventiala a unei situatii de urgenta care a devenit un caz de manual cu privire la dificultatile care pot aparea si modalitati de solutionare rapida.

Cazul la care se refera studiul de caz porneste de la un incendiu izbucnit intr-un tunel din Baltimore. Din acest studiu de caz,  cursantul va invata importanta calculului probabilistic intr-o situatie de criza.

Urmatorul studiu de caz se refera la o situatie limita din Antarctica. Expeditiile polare sunt acele situatii-limita care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Combativitatea, abnegatia, riscurile incredibile se amesteca intr-o situatie inedita. Situatia are relevanta pentru resurse dramuite in conditii complet ostile si care pun in pericol viata.

NIVELUL AVANSAT – CRIZE “IMPOSIBILE”

Aceasta sectiune debuteaza cu un caz de dezastru pe scara larga, un dezastru provocat de evacuarile de petrol de la platforme marine apartinand lui British Petroleum (BP).

Se analizeaza cauzele unei situatii de criza, interventia plus modalitatile de raspuns la o astfel de criza sistemica, ce are serioase implicatii fizice, legate de ecosistemele din zona, de posibilitatile de curatare plus consecintele economice care se adauga peste toate celelalte.

Participantii inteleg  implicatiile diverselor scenarii, isi dezvolta o tehnica de a gandi de la zero impliactiile in mai multe scenarii.

A doua parte a sectiunii se refera la falimentul unui oras.

Cazul este un pretext de a discuta serios tot ce se poate legat de restructurarea datoriilor unei entitati guvernamentale, tipurile de alegeri care pot conduce pe o alta cale intr-o situatie in care absolut indicatorii evolueaza in sens negativ – indicatori financiari, indicatori demografici, de incredere, de echilibru bugetar.

De aici participantii vor putea dobandi o abilitate de a intelege radacina crizelor financiare, putand sa isi consntruiasca o capacitate de reactie.

ULTIMUL NIVEL – CRIZE MONDIALE

Ultimul studiu de caz se refera la o situatie foarte cunoscuta, cu implicatii mondiale. Este vorba de criza de la 11 septembrie si criza actuala generata de virusul SARS-COV-2.

Aici implicatiile sunt militare, guvernamentale, politice, diplomatice.

Crize absolut inedite, chiar in afara a ceea ce s-ar putea imagina in mod obisnuit, crize care au zguduit planeta, un soc asimetric pentru intregul sistem de aparare si Securitate nationala.

Participantii vor dobandi cunostinte specifice despre gestiunea comunicarii in situatii de criza, despre gestinoarea comunicarii interguvernamentale, despre prezentare publica si despre succesul unei strategii de comunicare a actiunilor si rezultatelor, pentru construirea increderii.

AGENDA CURS

ZIUA I

Tur de orizont cu privire la situatiile de criza cunoscute de participanti

Aparat analitic pentru gestionarea crizelor in echipa

Despre calitatile unui lider in criza cu elemente de gestionare a emotiilor colective

Studiu de caz I – Crize la nivel sistemic – Michelle Rhee si sistemul educational din Washington DC

Studiu de caz II – Baltimore Fire, criza de tipul incident punctual dificil de gestionat

ZIUA II:

Studiu de caz III – BP Macondo criza institutionala si dezastru ecologic

Studiu de caz IV – 9/11 – Criza globala, planetara

Studiu de caz V – Coronavirus, criza actuala

Concluzii si wrap-up

TRAINER

Președintele Asociației „Ține de Noi”, Master în Public Policy la Harvard Kennedy School (2018), Kokkalis Fellow la Harvard University – John F. Kennedy School of Government (2012), Consultant local pentru Banca Mondiala (2010), director de cabinet al Presedintelui Consililul Concurentei (2009), absolvent al cursului Financial Programming and Policies – Fondul Monetar International (2009), Consilier de Stat al Primului Ministru pe probleme economice (2005 si 2007-2009) si Presedinte AVAS (2006). Absolvent London School of Economics, Joint Vienna Institute si al Cursului Executive Harvard Kokkalis (Atena-2006). Autor a peste 400 de articole in domeniul economic si al politicilor publice – in Ziarul Financiar, Capital, Money Express, Evenimentul Zilei si Contributors.ro.

CE MA MOTIVEAZA?

Sunt motivat de cursurile de la Harvard Centre for Leadership. Acestea mi-au aratat o fateta a leadership-ului care devine din ce in ce mai necesara: reactia fulger in situatii de urgenta, conservand toate resursele sub presiune, aducand rapid altele noi din afara contextului.

Liderii sau managerii de proiect sunt din ce in ce mai des suspusi la presiuni foarte mari, la situatii aparent “imposibil” de rezolvat, situatii care necesita un mod diferit de gandire si de abordare.

Consider ca avem nevoie ca de aer in urmatorii ani in Romania de astfel de abilitati practice, stimulate prin exercitii practice, de pregatire.

Participantii se vor confrunta cu situatii limita si vor gasi in ei resurse tot aproape de limita pentru a raspunde, iar reflectia si debriefing-urile vor ajuta la consolidarea unor deprinderi cheie: calm, gestionarea situatiilor, prioritizarea sistematica si cautarea de variante posibile, dar si selectarea celor optime.

Sunt incluse:

  • Accesul la curs si la exercitiile si dezbaterile din cadrul acestuia

  • Indrumarea trainerului pe tot parcursul evenimentului

  • Suportul de curs si materialele aferente, in format electronic

  • Diploma de participare eliberata de Asociația “Ține de Noi”

  • O sesiune de feedback prin email, optionala pentru fiecare cursant, in vederea aplicarii tehnicilor invatare la curs si rezolvarea problemelor intampinate pe parcurs

VREI SĂ VENIM ÎN ORGANIZAȚIA TA?

Cursul poate fi organizat în organizația ta și poate fi adaptat nevoilor organizației atunci când numărul de persoane este minim 10.

Pentru informații suplimentare trimiteți un email la adresa office@tinedenoi.ro sau sunați la telefon 0740 303 073

  • Pret: 180.00 lei
  • Locuri disponibile: 20
  • Locuri ocupate: 0

Acest curs s-a incheiat

Plățile se pot efectua

  • online, în contul RO25BRDE445SV72996034450, al Asociației “Ține de Noi”, în urma emiterii facturii de către noi
  • sau prin depunere de numerar la orice sucursala BRD.

IMPORTANT! Va rugam sa achitati doar dupa ce ati creat un cont de utilizator si ati efectuat inscrierea prin intermediul formularului de inscriere

Plățile NU se pot efectua cash! NU putem primi cash în ziua cursului.

Pentru emiterea facturii vă rugăm să ne furnizați datele de facturare (în cazul facturării pe firmă) sau datele dvs (CNP și adresă), în cazul facturării pe persoană fizică, trasmițând un email pe adresa: office@tinedenoi.ro, în care specificați în cadrul cărui curs doriți să vă înscrieți.