Implementarea proiectelor finanțate din Fonduri Europene – Avansati

Shape Image One
Events Details Image

This event has expired

 • 16 octombrie 2021 - 17 octombrie 2021
 • Curs online, pe platforma ZOOM
 • 12:00 - 19:00
 • 16 octombrie 2021 – 17 octombrie 2021
 • Curs online, pe platforma ZOOM
 • Sambata: 12:30 – 19:00
 • Duminica: 12:30 – 19:00
Distribuie

Cursul, structurat pe o durată de 16 ore, își propune să vă familiarizeze cu practica implementării proiectelor prin finanțare europeană. Prin utilizarea unor exemple și studii de caz pentru fiecare secțiune, parcurse individual sau în echipă, veți avea posibilitatea anticipării eforturile și beneficiile specifice etapei de implementare a proiectelor. În încheiere, în echipă, veți avea posibilitatea dezvaterii unor propuneri de proiect elaborate de dvs. prin parcurgerea etapelor specifice implementării proiectelor.

PREZENTARE GENERALA A CURSULUI

Cursul acoperă toate etapele specifice implementării proiectelor finanțabile prin fonduri europene.

Așa cum știm, există un principiu care spune „Teoria ca teoria, dar practica ne omoară”. Din acest motiv, acest curs este orientat spre aspectul practic al proiectelor cu finanțare europeană.
Cursul își propune parcurgerea etapelor specifice implementării proiectelor cu finanțare nerambursabilă și are o abordare activă, bazată pe exemple practice și studii de caz.
Obiectivele cursului:

Prezentarea cursului este structurată pe șase module care au în vedere principalele aspecte specifice implementării proiectelor. Informațiile prezentate în cadrul fiecărei secțiuni sunt însoțite de exemple și studii de caz pentru a asigura o abordare pragmatică și o înțelegere cât mai bună a situațiilor particulare specifice implementării proiectelor.
Pe parcursul cursului vor fi evidențiate situații concrete care influențează proiectele în etapa de implementare precum și principalele modalități de acțiune pentru atingerea obiectivelor proiectului.
Vor fi prezentate și exemple de bune practici.

AGENDA CURS

ZIUA I:
 
Fazele implementării unui proiect finanțat din fonduri structurale și de coeziune. Instrumente şi metode pentru planificarea activităților, execuția, monitorizarea, controlul şi finalizarea proiectului.
  
Etapa de pre-contractare si semnarea contractului de finanţare. Roluri şi responsabilităţi pe parcursul perioadei de implementare a proiectului.
  
Managementul echipei. Rolurile şi responsabilităţile echipei de proiect. Elaborarea fişelor de post, de pontaj si rapoarte de activitate
 
Organizarea cadrului administrativ pentru demararea şi desfăşurarea proiectului. Modificările contractuale: actele adiţionale şi notificările. Acordul de parteneriat. Procedurile interne de lucru.
 
ZIUA II:
Managementul achiziţiilor. Măsurile de informare şi publicitate. Respectarea temelor orizontale. Managementul financiar. Eligibilitatea cheltuielilor, reguli şi documente justificative. Cereri de rambursare. Întocmirea rapoartelor tehnice de progres.
 
Proceduri specifice de monitorizare: vizite la faţa locului şi verificări suplimentare. Verificarea, controlul şi auditul proiectului. Asigurarea sustenabilităţii proiectului. Păstrarea şi arhivarea documentelor. Lecţii învăţate, bune practici si erori frecvente în implementarea proiectelor.
  
Studiu de caz: propuneri de proiecte pentru finanțarea prin fonduri europene și implementarea acestora (partea I)
  
Studiu de caz: propuneri de proiecte pentru finanțarea prin fonduri europene și implementarea acestora (partea a II-a)

De ce ar trebui sa alegi acest curs de implementare a proiectelor finantate din fonduri europene?

Deoarece oferă într-o manieră clară și sintetică informațiile necesare implementării proiectelor finanțate prin fonduri europene. Evident, există posibilitatea studierii individuale, dar asta ar necesita mult mai mult timp (cu siguranță mai mult de 16 ore, atât cât ține cursul). Totodată, cursul îți oferă și un feedback pentru ideile pe care le vei putea expune pe parcursul acestuia și vei găsi răspunsuri pentru situațiile particulare ale anumitor proiecte.

Informațiile oferite în cadrul cursului sunt completate cu exemple din practica implementării proiectelor. Prin exercițiile indivuale și în echipă, vei avea posibilitatea experimentării unor situații similare celor din practica curentă. Exercițiile, studiile de caz si secțiunea de propuneri de proiecte te vor pune în fața unor situații concrete specifice implementării proiectelor. Vei avea posibilitatea să analizezi și să dezbați, individual sau în echipă, modul în care au fost alese soluțiile de implementare ale proiectelor.

TRAINERI

ORVENTINA LEU

De profesie cadru didactic, Orventina Leu este un lector cu o experiență de peste 18 ani atât în accesarea fondurilor structurale cât și în susținerea în calitate de formator a unor cursuri specifice (manager de proiect și expert accesare fonduri structurale). În acest scop, a obținut de-a lungul timpului calificările necesare susținerii unor cursuri atestate ANC (CNFPA). Principalele certificări obținute sunt: MANAGER PROIECT, FORMATOR, EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE ȘI DE COEZIUNE EUROPENE, EXPERT ACHIZIȚII PUBLICE.

Orventina Leu a fost implicată în activitatea de consultanță începând cu anul 2003 și a elaborat un număr semnificativ de proiecte care au fost aprobate spre finanțare de către organismele acreditate în acest sens. Totodată, a fost implicată în implementarea unui număr de peste 95 proiecte. În cariera de consultant pentru proiecte a avut în vedere următoarele aspecte:

 • Identificare surse de finantare din fonduri structurale
 • Analize SWOT ale institutiei sau grupului tinta vizat
 • Elaborarea ideii de proiect
 • Scrierea cererii de finantare
 • Elaborarea bugetului
 • Managementul implementarii proiectelor cu finantare din fonduri structurale
 • Managementul monitorizarii, evaluarii interne si raportarilor catre finantator

În bogata sa carieră de lector, Orventina Leu a susținut cursuri și seminarii de Manager de proiect si accesare fonduri structurale la Universitatea București și Universitatea Nicolae Titulescu.

În ceea ce privește activitatea de trainer pentru cursurile Manager de proiect si Expert accesare fonduri structurale (atestate ANC) principalii beneficiarii au fost reprezentanti din sectorul administratiei publice centrale: Agentia Nationala a Functionarilor Publici, Institutul National de Administratie Publica, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Turismului, Compania Nationala de Investitii, dar si pentru reprezentanti ai sectorului administratiei locale reprezentat de primarii de comune si municipii si  consilii judetene.

În afara activității de bază de consultant și trainer, Orventina Leu a fost implicată și în activități complementare, cum ar fi:

 • Peste 20 de articole, studii şi comunicări stiintifice
 • Culegere de proiecte de actiune civica , coautor, Editura Polirom 2004
 • Ghid de informare europena pentru tineri , coautor , Editura Educatai 2000+, 2006
 • Reforma la firul ierbii, Programul Educaţia 2000+ sau lecţiile unui proces de schimbare, coautor, Humanitas Educaţional, 2003
 • Coordonare a unui Megaproiect pe 3 ani la nivel national  cu un buget de 4 mil. USD
 • Trainier la Scolile de Vara – Managementul proiectelor, Centrul Educatia 2000+ cu un buget de 1 mil.USD

Experința bogată, o recomandă în continuare pentru implicarea în formarea adulților prin sesiuni de training axate pe managementul proiectelor și accesarea fondurilor nerambursabile.

DANIEL JIROVEANU

Daniel JIROVEANU este lector universitar la Academia de Studii Economice din București, cu preocupări științifice și de expertiză în domeniul management. În ceea ce privește formarea profesională, principalele certificări (atestate ANC) obținute sunt: MANAGER PROIECT, FORMATOR, EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE ȘI DE COEZIUNE EUROPENE, DIRECTOR PROGRAM.

Începând cu anul 2003, domnul Daniel JIROVEANU este implicat în consultanța privind accesarea fondurilor europene, precum și în implementarea unor proiecte cu impact la nivel local și național.

În ceea ce privește activitatea de formator, domnul Daniel JIROVEANU are o experiență de peste 10 ani perioadă în care a predat următoarele cursuri:

Pentru instituții publice: Planificare strategică, Managementul resurselor umane, Managementul proiectelor, Expert accesare fonduri structurale. Principalii beneficiari au fost: Ministerul Afacerilor Interne, CJ Olt, CJ Călărași, CJ Vâlcea, Prefectura Vâlcea, Oficiul Român pentru Imigrări.

Pentru societăți comerciale: Strategia firmei, Management, Management comercial, Managementul aprovizionării, Managementul vânzărilor, Managementul resurselor umane.

Experiența acumulată îl recomandă în continuare pentru implicarea în formarea adulților prin sesiuni de training.

CE MA POT ASTEPTA SA INVAT?

Prin participarea la acest curs, vei aprofunda cunoștințele referitoare la proiectele finanțate prin fonduri nerambursabile. Totodată, va fi mai clar procesul de implementare a proiectelor, care se dovedește a fi unul foarte complex.
Prin exemplele prezentate, te vei familiariza cu particularitățile etapei de implementare și vei îți vei dezvolta noi abilități privind modul de tratare a diferențelor apărute în practică față de etapa de elaborare.

Sunt incluse:

 • Accesul la curs si la exercitiile si dezbaterile din cadrul acestuia

 • Indrumarea trainerului pe tot parcursul evenimentului

 • Suportul de curs si materialele aferente, in format electronic

 • Diploma de participare eliberata de Asociația “Ține de Noi”

 • O sesiune de feedback prin email, optionala pentru fiecare cursant, in vederea aplicarii tehnicilor invatare la curs si rezolvarea problemelor intampinate pe parcurs

VREI SĂ VENIM ÎN ORGANIZAȚIA TA?

Cursul poate fi organizat în organizația ta și poate fi adaptat nevoilor organizației atunci când numărul de persoane este minim 10.

Pentru informații suplimentare trimiteți un email la adresa office@tinedenoi.ro sau sunați la telefon 0740 303 073

 • Pret: 250.00 lei
 • Locuri disponibile: 80
 • Locuri ocupate: 5

Acest curs s-a incheiat

Plățile se pot efectua

 • online, în contul RO25BRDE445SV72996034450, al Asociației “Ține de Noi”, în urma emiterii facturii de către noi
 • sau prin depunere de numerar la orice sucursala BRD.

IMPORTANT! Va rugam sa achitati doar dupa ce ati creat un cont de utilizator si ati efectuat inscrierea prin intermediul formularului de inscriere

Plățile NU se pot efectua cash! NU putem primi cash în ziua cursului.

Pentru emiterea facturii vă rugăm să ne furnizați datele de facturare (în cazul facturării pe firmă) sau datele dvs (CNP și adresă), în cazul facturării pe persoană fizică, trasmițând un email pe adresa: office@tinedenoi.ro, în care specificați în cadrul cărui curs doriți să vă înscrieți.