Politici Publice în Educație – Curs Online

Shape Image One
Events Details Image

This event has expired

 • 13 aprilie 2024 - 14 aprilie 2024
 • Curs online, pe platforma ZOOM
 • 11:00 - 17:00
 • 13 – 14 aprilie
 • Curs online, pe platforma ZOOM
 • Sambata: 11:00 – 17:00
 • Duminica: 11:00 – 17:00
Distribuie

Învață cum poți elabora cu succes politici publice de impact pentru sistemul de invățământ românesc

Cursul de Politici Publice în Educație are ca obiectiv punerea bazelor unei comunități a specialiștilor în politici publice din domeniul educațional, experți independenți care să contribuie la eventuale viitoare strategii de dezvoltare și reformă a sistemului de învățământ din România.

PREZENTARE GENERALA A CURSULUI

Cursul acopera toate zonele semnificative, fundamentale pentru a deprinde indemanarile de baza care stau la temelia unei politici publice de impact:

Programul include cursuri de analiză a politicilor publice, o serie de studii de caz în domeniul educației, analiza datelor, strategii de implementare a politicilor publice și statistici referitoare la performanțe. Seminarul va avea și o importantă componentă practică; participanții vor avea o implicare activă, cu furnizarea de feedback, exerciții de grup și exerciții individuale.

TARGET GROUP

Programul de training propus se adresează directorilor de unități școlare, inspectorilor școlari, profesorilor, personalului didactic auxiliar, studenților care vor îmbrățișa cariera didactică, mediul ONG, reprezentanții elevilor și studenților.

De ce ar trebui sa alegi acest curs de elaborarea politicilor publice în educație?

Deoarece MasterClass-ul are un caracter tehnic, focalizat asupra generării, analizei și implementării de politici publice educaționale.

Pentru ca nu ti se ofera in fiecare zi sansa de a accesa ceva ce a costat probabil $220,000 pentru a fi achizitionat in ani intregi de munca.

Din 2005 cand am revenit in Romania mi-am dedicat o mare parte din activitate unui subiect unic – imbunatatirea politicilor publice din Romania. Acest curs vine ca o incununare a acestor cautari care dureaza de 14 ani, deja – vreau sa dedic energie, investitii si resurse pentru a petrece timp impreuna cu oameni pasionati de acelasi subiect.

Imbunatatirea politicilor publice economice a fost tema concreta oriunde am fost. Fie ca a fost vorba de “camera motoarelor” in Guvernul Romaniei, unde am condus Departamentul Economic al Cancelariei Primului Ministru, sau de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, unde am condus o institutie care avea in acea vreme 500 de salariati, sau de Consiliul Concurentei, unde am introdus ideea de bugetare pe proiecte.

Am scris si un manual de politici publice in educatie, pe care il puteti gasi aici, am scris studii pentru Banca Mondiala si un raport de cercetare pentru The Economist Intelligence Unit, aici, am scris o teza in domeniul energiei la Harvard. Toate din dorinta de a imbunatati politicile publice.

Insasi Asociatia Tine de Noi are drept scop imbunatatirea politicilor publice in Romania – fie ca e vorba de conferintele noastre publice, de documentele de politica publica in domeniul educatiei sau energiei, de propunerile noastre pentru modificari legislative.

AGENDA CURS

 • Elemente fundamentale privind procesul de politici publice – Lector: Răzvan Orășanu

 • Introducere și metoda de analiză a politicilor publice a lui Eugene Bardach – Lector: Răzvan Orășanu

 • Simulare privind procesul de luare a unei decizii și analiza părților interesate în acest proces – Lector: Răzvan Orășanu

 • Studiu de caz – Michelle Rhee și reforma învățământului din Washington D.C. – Lector: Răzvan Orășanu

 • Tipologia actorilor, model operațional – “Triunghiul actorilor” – Lector: Șerban Iosifescu

 • Procesul de luare a unei decizii într-un context educațional – Lector: Șerban Iosifescu

 • Măsurarea datelorLector: Șerban Iosifescu

 • Operaționalizarea fiecărei etape a procesului politiciiLector: Șerban Iosifescu

 • Studiu de caz – Lector: Șerban Iosifescu

Vezi testimoniale ale unor absolvenți ai cursului:

Bună seara, Mulțumiri. Am scris un cuvânt de mulțumire pe Facebook, dar îl adaug și aici. A fost unul din cele mai dense cursuri la care am participat. Sigur, și modalitatea de lucru în online a fost poate mai ofertantă și cred că este bine să o păstrați. Traineri excelenți, participanți remarcabili și probleme discutate cu onestitate. Tot gândul bun!

Director de liceu, sector 2 - București

TRAINERI

Răzvan Orășanu

Președintele Asociației „Ține de Noi”, Master în Public Policy la Harvard Kennedy School (2018), Kokkalis Fellow la Harvard University – John F. Kennedy School of Government (2012), Consultant local pentru Banca Mondiala (2010), director de cabinet al Presedintelui Consililul Concurentei (2009), absolvent al cursului Financial Programming and Policies – Fondul Monetar International (2009), Consilier de Stat al Primului Ministru pe probleme economice (2005 si 2007-2009) si Presedinte AVAS (2006). Absolvent London School of Economics, Joint Vienna Institute si al Cursului Executive Harvard Kokkalis (Atena-2006). Autor a peste 400 de articole in domeniul economic si al politicilor publice – in Ziarul Financiar, Capital, Money Express, Evenimentul Zilei si Contributors.ro

Șerban Iosifescu

Șerban Iosifescu este expert în educație, fost Președinte al Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP – din 2005) și a lucrat ca expert în proiecte UNICEF, ale European Quality Assurance in Vocational Education and Training Network. A fost leader de proiect pentru componenta financiară și de management a proiectului de reformă educațională cofinanțat de Banca Mondială și Guvernul României.

Sunt incluse:

 • Accesul la curs si la exercitiile si dezbaterile din cadrul acestuia

 • Indrumarea trainerului pe tot parcursul evenimentului

 • Suportul de curs si materialele aferente, in format electronic

 • Diploma de participare eliberata de Asociația “Ține de Noi”

 • O sesiune de feedback prin email, optionala pentru fiecare cursant, in vederea aplicarii tehnicilor invatare la curs si rezolvarea problemelor intampinate pe parcurs

VREI SĂ VENIM ÎN ORGANIZAȚIA TA?

Cursul poate fi organizat în organizația ta și poate fi adaptat nevoilor organizației atunci când numărul de persoane este minim 10.

Pentru informații suplimentare trimiteți un email la adresa office@tinedenoi.ro sau sunați la telefon 0740 303 073

 • Pret: 220.00 lei
 • Locuri disponibile: 100
 • Locuri ocupate: 5

Acest curs s-a incheiat

Plățile se pot efectua

 • online, în contul RO25BRDE445SV72996034450, al Asociației “Ține de Noi”, în urma emiterii facturii de către noi
 • sau prin depunere de numerar la orice sucursala BRD.

IMPORTANT! Va rugam sa achitati doar dupa ce ati creat un cont de utilizator si ati efectuat inscrierea prin intermediul formularului de inscriere

Plățile NU se pot efectua cash! NU putem primi cash în ziua cursului.

Pentru emiterea facturii vă rugăm să ne furnizați datele de facturare (în cazul facturării pe firmă) sau datele dvs (CNP și adresă), în cazul facturării pe persoană fizică, trasmițând un email pe adresa: office@tinedenoi.ro, în care specificați în cadrul cărui curs doriți să vă înscrieți.