Redirectioneaza 3,5% din impozit

Shape Image One

SALUT!

Îți mulțumim pentru că ești interesat să donezi procentul de 3.5% din impozitul pe venit către Asociația “Ține de Noi”.

Iată mai jos ce pași trebuie urmați și, de asemenea, în vederea completării formularului poți consulta inclusiv formularul model disponibil pe aceasta pagină.

COMPLETEAZĂ – formularul de mână, cu majuscule. 

Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. 

Datele Asociației “Ține de Noi” sunt precompletate în formular.

TRIMITE formularul completat, până la data de 25 mai 2022 (data poștei) la Administrația Financiară de care aparții. Ai la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

– Prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;

– Îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);

– Folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici

IMPORTANT! Vă rugăm să ne transmiteți și nouă un scan al formularului depus la ANAF, la adresa de email office@tinedenoi.ro , pentru a putea ține și noi o evidență internă a persoanelor care doresc să redirecționeze acest procent din impozitul pe venit către Asociația “Ține de Noi”

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Doar până pe 25 mai 2022.

E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata!

– Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Asociației “Ține de Noi”. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:

ASOCIAȚIA „ȚINE DE NOI”

Cod de identificare fiscală: 37087821

IBAN: RO25BRDE445SV72996034450

Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

 Dacă ai semnătură electronică, poți urma procesul online în Spațiul Privat Virtual pus la dispoziție de ANAF. Pentru că procedura poate se poate dovedi greoaie, recomandăm varianta completării de mână.

Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2021. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

Începând cu 2019, Asociația “Ține de Noi” poate primi procentul de 3,5% din impozitul pe venit, fiind înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Înregistrarea poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 37087821.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la office@tinedenoi.ro și găsim o soluție împreună.

Asociația “Ține de Noi” este o organizaţie non-profit cu sediul în București, înregistrată în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Codul de înregistrare fiscală (CIF) este: 37087821, iar codul IBAN este: RO25BRDE445SV72996034450.

Îți mulțumesc,

Răzvan Orășanu